Amszterdam

Amszterdam

Franciaországból Hollandiába autózva az ember két csodálatos dolgot tapasztalhat. Az egyik, hogy a határátkelést csupán egy tábla jelzi, hoppá ez Hollandia! Welcome..
A másik érdekes dolog, hogy a Holland autópálya a fővárosig ki van világítva. A Magyar vándor úgy érzi magát itt mintha az Alfa holdbázison lenne. Hihetetlen de igaz! Egész éjjel ezen csodálkoztunk. Reggelre értünk a szállodába majd azonnal aludni kellett mert nem láttunk a fáradtságtól.

A híres Milky Way-ben játszottunk, nagyívű hely ez igazán. Sok világsztár is járt itt nem túlzás, hogy Európa egyik legjobb koncerthelye ez.
A színpad majdnem ember magasságú és elég széles, a hely akusztikája kimondottan jó. A színpad egyik oldaláról kijárat nyílik egy ún. Gracht-ra nagyon hangulatos a kis csatorna van hozzá egy mini kikötő csónakkal, este ki van világítva.

Mindig mindenhol nagy hangsúlyt kap a sound check, azaz beálás. Itt és általában mindenhol a szabad világban különösen nagy figyelmet fordítanak erre a technikusok, nekünk ez szokatlan volt…
természetesen a koncertek minősége tőlük függ egy nagy részben. A Milky Way-ben hatalmas koncertet adtunk. nagyon sokan voltak és rengetegen odajöttek a színpad elé és transzba estek a dobok mögül úgy látszottak mintha zombik lennének. Koncert után egy kicsit belaktuk a Milky Wayt, nagyon élveztem! (Az idő és a hely és más dolgok miatt nem részletezhetem a továbbiakat, a nyájas olvasónak be kell érni ennyivel).

Másnap kiköltöztünk a szállodából és valakinek az ismerőséhez bútoroztuk el magunkat, a cuccal együtt. Itt laktunk három napig, közben csavarogtunk és megismertük Amszterdamot. Később egy Pista nevű rajongónk meghívott minket az otthonába Deen Hag-ba (Hága).
Kép lejjebb.

Amszterdam. kilátás az új szálláshelyünkről.
A. E. Bizottság Hága 1985
A. E. Bizottság Hága 1985 Az első kiutazás a Mercedes busszal. Balról jobbra: Kreutz László Kokó, (mögötte) Szulovszky Joni, Fe Lugossy László Laca, Wahorn András, Ef Zámbó István Öcsi, Margit mint szállásadó, Pista aki vállalta a testőrségi feladatokat ha arra szűkség lett volna. Jobb szélen az első managarünk.