Hús

Húshangverseny

A zenekart a szövegíró, énekes, gitáros Fákó Árpád alapította, 1983 – ban. Az 1985-ös névsor a következõ

  • Fákó Árpád – szöveg, trilla, gitár
  • Szulovszki Joni – szólógitár
  • Németh Róbert – tenorszaxofon
  • Kukta Elvira – ének
  • Gergely Tamás – basszusgitár
  • Kreutz László – dobos

A Húshangverseny zenekar megalakulása elõtt Joni a Bizottságban, Tamás az Eszperantó Eszpresszó zenekarban, az Elvíra a Magyar Rádió kórusában énekelt, jómagam az Art Deco – ban doboltam. elõfordulási helyek: Ráday kollégium, Kassák klub, Bercsényi kollégium, pécsi egyetemi klubbok, betonudvar, Bem rkp.
Egy plakát miatt az akkori tanácselnök, (ma polgármester a titulus neve) egyszerűen behivatta a zenekar “vezetőjét” (ilyen nem létezett de ráhagytuk)…
Hogy képzeljük mi azt a plakátot amin a vágóhídi húsfeldolgozás szerepel?! Meg kellett jelenni személyesen a polgármesteri hivatalban, hogy megválaszoljuk ezt a fogas kérdést. Akkor aztán az történt, hogy a személyes megbeszélésre a tanácselnök elvtárs nem jött el, mi meg kiröhögtük őt a titkárnőjénél és angolosan távoztunk.
A közönségnek hála a koncertek fantasztikusak. Egy sajnálatos balesetnek köszönhetően a zenekar nem tudott tovább működni, 1985-ben feloszlott.

A plakátok fantasztikusak voltak, Fákó Árpád munkái.

Sokszor jártuk a várost éjszaka a Skodámmal, plakátot ragasztani. Akkor nem gondoltuk,hogy ma ez mekkora érték és igazi kuriózum, hogy kiállításra vitték és nem hívtak meg! 😀 A Skoda kulcsfigurája volt (nemcsak ennek) a a zenekarnak. Egy Hús koncertre ezzel érkeztübk testületileg, azt hiszem pont a Bem rakpartra. A Németh Robi nem fért be az autóba , vállalta a csomagtartóban utazás gyötrelmeit! Bátor volt!