Keleti Fény

Keleti Fény. Farkas Zoltán zenekara (Ex Kontroll Csoport)

1987-ben Farkas Zoltán a Kontroll Csoport basszusgitárosa és Csanádi Kriszta alapította zenekar neve: Keleti Fény. Én 1988-ban csatlakoztam hozzájuk. Először trióban zenéltünk, így a basszus és a szintetizátor egy szekvenszerrel volt megoldva, később Gossányi Tamás lett a basszusgitáros. Sok koncertet játszott a zenekar és még eljutottunk Franciaországba, Amiens városába.
Kalandos koncert volt. Budapestről egy kombi Ladával vágtunk neki. Út közben különféle bajai keletkeztek az autónak, amiken nehezen túl jutottunk, de a stressz mint a hatodik utas velünk maradt. Bana Robival (keverőtechnikus) szóviccekben rejtettük az izgalmunkat, így kitaláltunk a járműre jellemző működtető elnevezést. Így festett. Zsiguli, Iguli, Igulátor. Az orosz szörnyeteg kiismerhetetlen működését ezzel a totemisztikus varázsszóval próbáltuk befolyásolni. Ez a gyakorlatban bevált! Időben célba értünk,és a koncert nagyon szépen sikerült. A közönség kedves, a szállás kényelmes.
egy rettenetes probléma adódott a visszafelé vezető úton. A nagyon vendégszerető szállásadónk meglepett minket több kiló jobbnál jobb francia sajtokkal, amiket sikeresen a szálláshelyünkön felejtettünk! AZ Igulátor öt nagyon éhes emberrel indult útnak a francia autópályák kiismerhetetlen rengetege felé…
Megjelent egy demó kazettánk, melynek címe: Túl későn…
Farkas Zoltán zene, szólógitár, Csanádi Kriszta szöveg, ének, Gossányi Tamás basszus gitár, Kreutz László dob.

Keleti Fény 1991 más világ