Mészáros Péterre emlékezünk 1958-2019

Tudod harcot rendelt nekünk az ég Küzdjünk és bízva bízva bízzunk De hányszor került túl messze a cél És a küzdés maga lett a célunk Lobog bennünk az örök tűz Nagy dolgokat akarunk De hát végül is csak azért élünk Hogy aztán meghalhassunk Előítéletek láncai a sárba húznak le Ha tehetnéd letépnéd mindet De nem tudsz szabadulni tőlük, Ehhez túl rövid egy élet Nem tudhatod te sem, hogy meddig élsz Honnan is sejthetnéd még De száz év múlva ki emlékszik rád, Ha életed emléknek is túl kevés Tudod harcot rendelt nekünk az ég S mi végig küzdjük az életet S száz év múlva oly mindegy már Hogy tudja-e valaki a neved ( Mészáros Péter 1982. )

Utóirat.


Kedves Péter! Emlékszem a MachinEast zenekarra és arra tudod amikor még ott a hatodik kerületben laktál a Sofia utcában a Denise-el. Egy szalagos videómagnót cipeltem fel hozzád egy szalagot átmásolni aztán szerveztük a zenekart. Készültünk egy tehetségkutató versenyre, ami ott volt a Caolánál Budán, a tizenegyedik kerületben.
Később már a Váci utcában laktatok a Denise-el, ott szenvedtünk egy rock operával, és szerveztük újjá a Kalandort. Akkor kezdtük a próbákat Pécsen a Tevénél a Szigeti úton már nem a szódában hanem a nagyobb épületben. Emlékszem a próba szüneteiben átjártunk a focipályán keresztül a hatos út másik felére a piacra lángosért. Előző nap ott aludtunk szóval nagyon éhesek voltunk és két pofára zabáltuk a lángost, utána (ülve) kávéztunk és valamin állandóan röhögtünk és a poénok végtelen áradatában telt a nap! Volt egy pár jó koncert, nekem nagyon bejött a Szombathelyi főtéren a dolog! Aztán megsemmisült ez a zenekar is valahogy, pedig nagyívű terveink voltak.


Megígértem, ha lesz kengya hozzá, szólok csinálunk valamit! Volt és szóltam, kicsit később megint elkezdtük a próbákat a legendás R33-ban (Elfelejtettem elmondani, azért R és 33, mert a Pernye egyszer kérdezte valakitől, hogy hol van egy jó stúdió. A válasz az volt, hogy hát a Rottenbiller utca 33-ban a MHZ stúdiója!) képzeld ezért lett R33 a neve. Emlékszem jó arcok jöttek mint a Májki, az Ervin, meg a Bajka Péter (ő disszidált Berlinbe) ott volt még a Sallós Csabi a szaxofonnal, és a Bánhalmi Andrea szerkesztette a cédénk borítóját! Ez volt az Isa Pur! feltettem a weblapomra, hátha valaki meglátja és azonnal leköt velünk egy pár koncertet. Videókat csináltunk Csepelen egy istentelen atombunker mellett és a kikötőnél. Fent vannak a jutubon. Nagy tervek és egy pár jó koncert sajnos kevés volt mert valami megint közbejött és annyi lett az egésznek. (Különben képzeld el, a vágóhidat az R33-mal együtt lebontották és most dölyfös kapaszkodó kínaiak lakják a száz emeletes házakat, mindenki könyvelő meg kereskedő 😀 egy ideig nem lesz új vágóhíd próbahelyekkel). Nekem még van a környékhez kötődésem. A HÉV végállomása mellett egy régi forgalom irányító épületben van a próbahelyünk, kb egy megállónyira a vágóhídtól. Képzeld, ha leülök a dobokhoz akkor mögöttem vagy pontosan egy vonalban van a házatok a próbahellyel. Tőlem balra meg a vágóhíd maradványai. (Kínai vágóhíd)!

isten veled Tapír! Egy kicsit elsietted a dolgot, de talán nem kell olyan sokat várni és elindulunk mindnyájan. Ott valahol majd foglalhatnál egy jó próbahelyet, ismered a feltételeket!