Placidi

Placidi Nemes András zenekara

Az Underground magazin cikke a zenekarról
  Stílusuk a matróz-pop, vagyis rockabillys, ska-s lüktetésű alternatív, táncolható zene, melyben az ének mellett a fúvósoké a főszerep. A koncerteken orosz rock and roll számokat is játszanak. A flegma, keserédes, kamaszos dalszövegeket Nemes András írja matrózokról, üstökösökről, óceáni utazásokról, repülésről, a nagyvárosi jampecok életéről és a szerelemről. A zenekar neve egyébként nem jelent semmit.
  
  A zenekar a kilencvenes évek elején alakult a budapesti József Attila Gimnáziumban. Egy punkzenekar volt, amely mélabús tangókat játszott. Az ôsfelállásból Nemes András énekes-gitáros és Sallós Csaba tenorszaxofonos maradt meg. A jelenlegi felállásban négy éve játszanak pesti klubokban, a Bem rockparton, a Süss fel napban, a Benczúr klubban, a Banán klubban.
  
  Tavaly a Pilóták című számukhoz videoklipet forgattak Pohárnok Gergő operatőrrel, ezt a Z+ tévében adták is, esti alternativ műsorokban. Második videoklipjüket, a Magányos lemezlovast idén márciusban mutatták be az RTL- klubban.
  
  Első lemezünk 99-ben jelent meg Holdkór címmel a Trottel Records gondozásában, amely 11 dalt tartalmaz.
  Jelenleg második albumukon dolgoznak, amit idén szeretnének megjelentetni. Időközben csatlakozott a zenekarhoz ex-Quimby tag Molnár Tamás szaxofonos is.
  
  Tagok:
  Nemes András (26) – gitár, ének – dalszerzô és a zenekar grafikusa (orosz származás)
  Sallós Csaba (26) – tenorszaxofon, – építész, ô alapította a zenekart legjobb gimnazista barátjával, Andrással
  Kreutz László (38) – dob – a csapat legtapasztaltabb zenésze, számos alternativ zenekarban játszott a nyolcvanas és kilencvenes években (pl.: Bizottság, Ági és a fiúk, ef. Zámbó Happy Band, Keleti Fény)
  Fóti Lázár (24) – basszusgitár – a Képzôművészeti Fôiskolán festô szakos
  Gálos Éva (24) – vokál – a szinpadi táncosunk, ezenkívül ô szervezi a Cinetrip-pet (acid-party-k a Rudas fürdôben)
  
  Diszkográfia:
  Üstökös demó (1998)
  Pilóták (1998) – kislemez
  Holdkór (Trottel Records, 1999)

Alsó kép balról jobbra. Elek Máté trombita, Sallós Csaba szaxofon, Nemes András szöveg ének gitár, Fóti lázár basszusgitár, Gálos Éva vokál ének, Kreutz László dob.
A Placidi a matróz punk zenét képviselte ami nyomatékosan ska értelmezéssel volt hallható.
Ez a felállás 2001-ig zenélt együtt.